Algemene vragen
- Ik ken inLuxe (nog) niet, hoe zit het met de betrouwbaarheid?
- Wat zijn de garantie voorwaarden van inLuxe?
- Wat ik heb besteld past niet, wat nu?
- Wat ik heb besteld blijkt toch niet wat ik ervan had verwacht, hoe wordt dat opgelost?
- Ik zie opvallende prijsverschillen in vergelijking met andere webshops, hoe komt dat?
- Verstuurd inLuxe ook naar het buitenland?
Vragen over zijde
- Hoe kan ik zijde het beste wassen?
- Wat zijn de voordelen van zijde?
- Zijde en allergie
- Wat betekent "momme"
- Welke soorten zijde bestaan er?
- Wat is het verschil tussen zijde en satijn?
- Zijde en de ziekte van Parkinson
U heeft geen duidelijk antwoord gevonden? Stel uw vraag per email of telefonisch.
Wat zijn de garantie voorwaarden van inLuxe?
2 jaar garantie op de zijden dekbedden en kussens van
Sichou.
Schade als gevolg van verkeerd gebruik en/of verzorging en schade ontstaan
van buitenaf is uitgesloten.
1 jaar garantie op (onder)kleding en zijden beddengoed.
Schade als gevolg van verkeerd gebruik en/of verzorging en schade ontstaan
van buitenaf is uitgesloten.
Wanneer u gebruik wilt maken van de garantieregeling verzoeken wij u vooraf telefonisch of per email contact op te nemen om uw verzoek of klacht kenbaar te maken. Wij streven ernaar discussies te vermijden en daar waar mogelijk gevallen zoveel mogelijk in het voordeel van de klant uit te leggen. Lees meer over de garantie.
Ik ken inLuxe (nog) niet, hoe zit het met de betrouwbaarheid?
inLuxe is opgericht in februari 2011 en sindsdien een begrip op het gebied van luxe nachtmode. De betrouwbaarheid van inLuxe is getoetst door Stichting Webshop Keurmerk. Deze stichting heeft op basis van een strenge keuring een keurmerk aan inLuxe afgegeven. Ons keurmerk vindt u hier. inLuxe is een officieel geregistreerd handelsmerk.
Wat ik heb besteld past niet, wat nu?
Als blijkt dat een produkt niet past, kunt u dat altijd ruilen (om hygienische redenen zijn slips en onderbroeken hiervan uitgezonderd). Klik hier voor alle informatie over het terugsturen en/of ruilen van uw bestelling.
Wat ik heb besteld blijkt toch niet wat ik ervan had verwacht, hoe wordt dat opgelost?
Als uw bestelling niet aan uw verwachtingen voldoet kunt u deze altijd terugsturen (om hygienische redenen zijn slips en onderbroeken hiervan uitgezonderd). Klik hier voor alle informatie over het terugsturen en/of ruilen van uw bestelling..
Ik zie opvallende prijsverschillen in vergelijking met andere webshops, hoe komt dat?
Met name de prijzen voor zijden beddengoed willen nog wel eens afwijken. Doorgaans zijn de prijzen van inLuxe lager dan de prijzen die u elders aantreft. Wij kunnen lagere prijzen hanteren omdat onze bedrijfskosten laag zijn en - nog belangrijker - wij de meeste produkten rechtstreeks betrekken bij de fabrikant. Deze fabrikanten zijn gespecialiseerd in zijde en leveren ook alleen produkten van echte zijde. Bij inLuxe koopt u dan ook altijd produkten van echte zijde.
Hoe kan ik zijde het beste wassen?
- Handwas of machinaal wassen bij 30 graden met een fijnwasmiddel dat geschikt is voor zijde en kleurbeschermend is. Handwas: naspoelen met lauw water.
- Machinaal wassen: kies de meest 'rustige' stand bij 30 graden. Niet centrifugeren.
- Overtollige water afschudden en uithangen om te drogen.
- Niet drogen in de zon of in de buurt van radiatoren. Niet in de wasdroger.
- Het nog licht vochtige zijde kan worden gestreken op de "zijde" stand (meestal 1 stip) van het strijkijzer. Bij voorkeur aan de binnenkant/achterkand strijken.
- Algemeen: gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen. Geen bleekmiddel toevoegen, niet schrobben, niet wringen, niet in de wasdroger.
- Zijde kan ook droog worden gereinigd.
Als u deze tips in acht neemt, blijft uw zijde langer mooi.
Wat zijn de voordelen van zijde?
Zijde is zowel sterk als elastisch en kan veel vocht opnemen (tot 40%) zonder dat de stof vochtig aanvoelt. Het beschikt tevens over iso-thermische eigenschappen waardoor het bij warm weer koel aanvoelt en bij koud weer juist behaaglijk warm. Zijde is weinig gevoelig voor schimmels en motten.
- zijde voelt warm aan
- zijde is kreukherstellend
- zijde is glanzend en soepel
- zijde is zeer fijn en goed vochtopnemend
Zijde en allergie
Mensen die allergisch zijn voor wol, kunnen vaak wel zijde verdragen en kunnen daardoor toch een goede warmtebescherming bereiken.
Zijde is prettig voor de huid en heeft kwaliteiten die vergelijkbaar
zijn met die van wol. Zijde heeft een groot vermogen tot vochtopname (wat
minder dan wol) en biedt een goede bescherming tegen een wisselend buitenklimaat.
Zijde ventileert goed en neemt afvalstoffen op.
Ten opzichte van wol heeft zijde nog extra kwaliteiten, nl. een grote
treksterkte, het kan aangenaam koel aanvoelen en het kan naar verluidt
ook een gunstige uitwerking hebben voor talloze klachten (bijv. migraine,
eczeem en spanning).
Momme, een aanduiding voor de kwaliteit van de zijde
"Momme" is een standaard aanduiding voor de kwaliteit van zijde, zoals bijvoorbeeld de aanduiding "karaat" de kwaliteit van goud of diamant weergeeft. De momme-waarde van een weefsel wordt bepaald door het gewicht van een bepaalde afmeting materiaal.
Voor zijden beddengoed geldt een momme gewicht van 12-16 als goede kwaliteit, een momme waarde van 16-19 betekent een zeer hoge kwaliteit.
Hoe wordt de momme waarde berekent?
Als norm voor het bepalen van het momme gewicht gebruikt men een stuk weefsel van 100 meter lang en 45 centimeter breed. Wanneer het gewicht van dat stuk weefsel 19 kilo bedraagt, dan bedraagt de momme waarde 19. Hoe hoger de momme waarde, hoe zwaarder de zijde, hoe meer zijde er is gebruikt in het fabrikage proces.
Voor zijde beddenggoed is een momme waarde tussen de 12-19 prima. Zijde kleding heeft meestal een momme waarde tussen de 8 en 12. Zijde met een momme waarde van 22 is geschikt voor het maken van een herenkostuum.
Momme gewicht wordt aangeduid met "mm" (niet te verwarren met "mm" van milimeters).
Wat is het verschil tussen zijde en satijn?
In tegenstelling tot wat men vaak denkt is satijn geen materiaal of stof op zich, maar is satijn een weeftechniek. Voor het creeren van een stof in satijn gebruikt men de weeftechniek "satijnbinding". Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel, glad en glanzend wordt.
Satijn werd oorspronkelijk alleen in China gemaakt, hiervoor gebruikte men uitsluitend zijde. In de middeleeuwen werd satijn voor het eerst bekend in Italtie (12e eeuw), later in de rest van Europa (14e eeuw). Door de luxe uitstraling en de hoge kosten was satijn alleen voor de hogere kringen weggelegd.
Bestond satijn vroeger uitsluitend uit zijde, tegenwoordig wordt satijn ook gemaakt met polyester, acetaat, nylon, of rayon. Bij het toepassen van deze materialen vervallen vanzelfsprekend de voordelen die het natuurprodukt "zijde" aan het eindproduct toevoegd.